M: +31(0) 6 53140334
@: info@keestabak.nl

About Kees Tabak

Fotografie is veel meer dan het vastleggen van verstild leven. Een foto roept de tijd een halt toe en schept nieuw leven. Boort nieuwe werkelijkheden aan. Maakt dromen zichtbaar. Ontmaskert illusies en schept nieuwe. Een fotograaf is een zielenjager; zijn portfolio is de verzameling van zijn vangsten.Een foto zonder mensen is als een huis waarin niet geleefd wordt. Ik hou van mensen, van de manier waarop ze op mijn foto's sprankelen. 

In het begin van de jaren tachtig ben ik begonnen als popfotograaf. Het werk dat ik maakte was over het algemeen zwart-wit, het merendeel gemaakt in obscure kleedkamers, kraakpanden en hotelkamers. Het geeft de foto's een onderhuidse moody sfeer. Nikon FM met 24 mm lens en 1600 asa tri-x film. Later kwamen de sterren naar mijn studio, zwart-wit werd kleur, en werd er ook gefotografeerd met andere camera's en meer geëxperimenteerd met licht.

Inmiddels zijn we allang in de digitale wereld beland, maar ook het omgekeerde is waar; ik ben weer veel bezig in zwart/wit fotografie.

Nog steeds doe ik niets liever dan het fotograferen van mensen in al hun facetten. Ook documentaire fotografie is mij niet vreemd en zorgt voor de juiste balans tussen beleving en diepgang.